Restoratif Diş Tedavisi A.D.

Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı sayfasına hoş geldiniz. Diş hastalıklarının önlenmesine yönelik çalışmalar günümüz toplumlarında giderek artan bir önem taşımaktadır. Anabilim Dalımızda; erişkinlerde, çeşitli nedenlerle (çürük, aşınma, renklenmeler, yapısal kayıplar vb.) diş sert dokularında oluşabilen bozuklukların teşhis ve tedavileri, güncel bilgi ve teknolojiler kullanılarak yapılmaktadır.

Bireylerin dişlerine eski form ve fonksiyon kazandırılırken, hastaların diş kaynaklı estetik kaygılarını gidermesi beklenen, tasarım ve uygulamalarla da hasta memnuniyetinin sağlanması hedeflenmektedir. Donanımlı eğitim kadrosu ve gelişmiş malzeme olanakları ile ağız ve diş sağlığı bilincini koruyucu hekimlik çerçevesinde değerlendirebilecek, bu bilinci topluma aktarabilecek ve gerekli tedavi uygulamaları yapabilecek diş hekimlerini topluma kazandırmak başlıca amacımızdır.

Mezuniyet sonrası eğitimdeki temel felsefemiz, uluslararası üniversitelerdeki eş değer birimlerle iş birliği yaparak, bilimsel ve teknolojik gelişmelerin takip edilmesi ve uygulanmasıdır. Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı güçlü bir akademik ve idari personel kadrosuyla, öğrencileri ve hastalarına hizmet vermekten mutluluk duymaktadır.

Prof.Dr.Filiz YALÇIN ÇAKIR

Prof. Dr. Sevil ÇİFTÇİ