Çocuk Diş Hekimliği A.B.D.

Hacettepe Üniversitesi Diş hekimliği Fakültesi Pedodonti Ana Bilim Dalı ağ sayfasına hoş geldiniz. Pedodonti Ana Bilim Dalının misyonlarından birincisi bebeklik döneminden başlayarak, çocuk ve adölesan döneminde kliniğimize başvuran çocuklara ağız diş sağlığının önemini benimsetmek, koruyucu ve tedavi edici hizmetleri en iyi şekilde vermektir. Bu hizmeti verebilmek için eğitim kadrosu, akademik ve idari personel üstün bir gayret ile çalışmaktadır. 3, 4 ve 5. sınıfta verilen eğitimdeki misyonumuz ise öğrencilerimize çocuk hastayı en uygun şekilde tedavi edebilecekleri bilgi donanımını kazandırmaktır.

Koruyucu diş hekimliği yöntemlerini teorik derslerin yanı sıra pratik uygulamalarla öğrenmek amacıyla, beşinci sınıf öğrencilerimiz ilkokullarda uygulamalı eğitim yapmaktadır. Didaktik ya da klinik uygulama şeklinde yürütülen lisansüstü eğitimde bilimsel yeniliklerin takip edilmesi en önemli kriterimizdir.

Lisansüstü eğitim programımızın pratik uygulamasında sağlıklı çocukların klinik koşullardaki tedavisinin yanı sıra özel hasta gruplarının klinik ya da genel anestezi koşullarında tedavisi öğretilmektedir. Pedodonti Ana Bilim Dalı olarak öğrencilerimize en iyi eğitimi, hastalarımıza iyi hizmeti vermekten; bilimsel çalışmalarımızla ulusal ve uluslararası camiada saygın bir yer edinmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz.

Prof.Dr. Atilla ATAÇ

Dt. Selin SİRKECİ

Dt. Seren Tuğçe KARGIN

Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 06100 Sıhhiye ANKARA