Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi A.B.D.

Fakültemizin kuruluşundan beri,'diş hekimi' kavramının hekimlik kısmını da en güzel vermeye çalışan ve öğrencilerine sevdiren Anabilim Dalımız, özellikle Ağız, Diş ve Çene Hastalıklarına bağlı Dentoalveoler Cerrahi, Preprotetik ve İmplant Cerrahisi, Laser Cerrahisi ve Uygulamaları, Radyoterapi ve Bifosfonata bağlı Osteonekroz Önlem- Tedavi ve Cerrahisi, Dental ve Maksillomandibuler Travmatoloji, Dentoalveoler Ortodontik Cerrahi Uygulamaları, T.M.Eklem Hastalıkları Tedavisi ve Arthrosentez Uygulamaları, Dentoalveoler Enfeksiyonların Tedavisi gibi alanlarda,lokal ve genel aneztezi altında ve lokal ve genel ameliyathane imkanlarını kullanarak, hastalarımıza tedavi hizmetleri sunmaktadır.

Yıllardır Engelli Hastalara verdiği hizmetleri, son dönemde Anabilim Dalımız bünyesinde açılan genel anestezi imkanlarını sağlayan ameliyathanerle daha verimli hale gelmiştir. H.Ü. Erişkin, Çocuk ve Onkoloji Hastanesi ile aynı kampusta Diş Hekimliği Hastanesi'nin de faaliyete geçmesi ile, gerek lisans ve gerekse lisansüstü eğitimimizde yetkinliğimiz dahada artmıştır. Özellikle diğer hastanelerle bir arada olmamız, çalışma alanımız içine ağırlıklı olarak giren, Sistemik Hastalıkları olan hastalarımızın tedavi ve cerrahi uygulamalarında avantaj sağlamaktadır.Alanı ile ilgili en güncel tedavileri uygulayan Anabilim Dalımız, bunu,bütün çalışanlarıyla, cerrahi disiplin içinde sürdürmeye kararlıdır.

Saygı ve sevgilerimizle.

Prof.Dr.Osman Taha Köseoğlu